
رابطه خودروسازان و شورای رقابت ؛ تمکین یا تمکین؟

رابطه خودروسازان و شورای رقابت؛ تمکین یا تمکین، نشان می هد وزارت صمت دست تولیدکنندگان غیردولتی را برای انتخاب کاملاً باز گذاشته است.


به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، براساس شنیده ها و همچنین ابلاغیه جدید سازمان حمایت، جلسه دیشب (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲) خودروسازان در محل وزارت صمت را باید فعلاً آخرین جلسه در خصوص قیمت های جدید دانست.
یک حکایت تلخ
ماجرای قیمت گذاری دستوری در ایران سابقه بلند بالایی دارد، اما برای خودروسازان غیر دولتی تازگی دارد. این تازگی اما با رنج و مشکلات بسیار همراه شده است. از یک سو، انحصاری که تشخیص داده شد و از سوی دیگر، قیمت هایی که اعلام شد، به هیچ وجه برای خودروسازان غیر دولتی یا خصوصی قابل قبول و پذیرش نبود، اما تأکید و تکرار بر واژه مونتاژکار نشان می دهد که هنوز این بخش از نظر وزارت صمت به رسمیت شناخته نمی شود.
با این حال، به گفته خودروسازان در شرایطی که تمام عوامل تولید به شدت افزایش داشته است، قیمت های جدیدی که شورای رقابت برای محصولات آنان در نظر گرفته است به شدت باعث زیان ده شدن آنان خواهد شد.
اما آن گونه که خبر می رسد، اعتراض ها و انتقادها و جلسات پیدرپی نه تنها نتیجه ای نداشته است، بلکه آن ها با اطلاق و تأکید بر واژه مونتاژکار مجبور به تمکین شده اند.
چشم در برابر چشم
در این میان گویا وقتی صحبت های منطقی و تشریح و آنالیز قیمت ها پذیرفته می شود، بحث تعطیلی تولید پیش می آید. این تهدید به تعطیلی اما با تهدیدی محکم پاسخ داده می شود (اگر جرئت تعطیل دارید، تعطیل کنید). البته این عبارت نقل به مضموم است و گویا کلمات محکم تر و کوتاه تری به کار رفته است.
حبس نفس تا سه شنبه
از سوی دیگر، به نظر می رسد تا سه شنبه هفته جاری تکلیف غایبان فهرست اول نیز مشخص و قیمت های جدید آنان نیز اعلام خواهد شد. با توجه به نوع قیمت گذاری از همین حالا مشخص است که بخش دیگری به خودروسازان تمکین کرده اضافه خواهد شد.
نقشه جدید برای کاروتجاری ها
در این شرایط حتا بحث مشمول قیمت گذاری خودروهای کار و تجاری نیز به میان آمده است. این موضوع نیز به نوبه خود می تواند این بخش از بازار را نیز به هم بزند، یعنی احتمال دارد در ادامه روند قیمت گذاری در بازار پیکاپ نیز انحصار کشف و تشخیص داده شود و آن ها نیز مشمول قیمت گذاری شوند.
ممنوعیت فروش توسط عاملین فروش
یکی دیگر از تصمیماتی که در جلسه دیشب با تمکین همراه شده، ممنوعیت فروش توسط عاملیت های فروش خودروسازان است. به بیان دیگر، از این پس، خودروسازان فقط و فقط باید از طریق سامانه یکپارچه فروش با قیمت های مصوب شورای رقابت محصولات خود را عرضه کنند.
تأیید توسط سازمان حمایت
البته به نظر نمی رسید این موضوع صحت داشته باشد، اما نامه سازمان حمایت آب پاکی را روی دست خودروسازان ریخت.
در این نامه آمده است:
۱- فروش کلی محصولات شرکت های صنایع خودروسازی ایلیا، فردا موتور، کرمان موتور، مدیران خودرو و بهمن موتور براساس تصمیمات جلسه ۵۴۳ شورای رقابت و همچنین معاونت صنایع حمل و نقل صرفاً از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو و با هماهنگی مراجع ذیربط صورت پذیرد و هر گونه عرضه خودرو خارج از سامانه مذکور اعم از فروش محصول توسط نمایندگی های آن شرکت در قالب تحویل فوری و یا فروش اقساطی ممنوع و در حکم عرضه خارج از شبکه است و در صورت مشاهده در قالب قوانین تعزیری اقدام خواهد شد.
۲- با توجه به مشارکت آن شرکت در طرح تخصیص خودرو از طریق سامانه یکپارچه و تعیین و ابلاغ اولویتها، تمامی موارد اعلامی به آن شرکت در خصوص متقاضیان خرید خودرو در قالب تعهدات آتی آن شرکت تلقی شده و باید براساس قیمتهای مصوب اعلامی نسبت به ایفای به موقع آن اقدام گردد. البته در صورت عدم اقدام آن شرکت در انعقاد قرارداد در زمان مقرر مشخص شده، مراتب از مصادیق عدم عرضه خودرو بوده و وفق قانون تعزیرات اقدام خواهد شد.
۳- در خصوص آن دسته از محصولات تاکنون قیمت آن توسط شورای رقابت اعلام نشده ضروری است حداقل زمان ممکن نسبت به تکمیل مستندات لازم اقدام و تمامی قراردادهای منعقد با مشتریان باید به نحوی تنظیم گردد، تا ضمن رعایت مفاد آیین نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو، به محض اعلام قیمت محصولات، شرایط دریافت و پرداخت مابه التفاوت احتمالی قیمت خودرو از طرف آن شرکت و یا مشتریان پس از تعیین قیمت نهایی امکان پذیر باشد.
۴- اخذ مبلغ خرید خودرو از متقاضیان جهت عقد قرارداد باید متناسب با نوع قرارداد تنظیمی (پیش فروش، فروش فوری و فروش فوق العاده سه ماه) صورت گیرد. (فروش فوق العاده حداکثر سه ماه و در پیش فروش حداکثر یک ماه)، لذا دریافت و تکمیل وجه خودرو خلاف مفاد آییننامه خارج از ضوابط و تخلف بوده و باید اصلاح گردد.
۵- قیمت های مورد نظر هم در صدور دعوتنامه های تکمیل وجه باید مطابق با قیمت های اعلامی بوده و هرگونه اعلام قیمت، اخذ وجه مازاد و غیره در حکم گرانفروشی از طریق مصادیق تعزیری پیگیری خواهد شد.
با عنایت به مطالب فوق و نظر به تذکرات قبلی انجام شده مجدداً تأکید می گردد شرکت ها مکلف به رسیدگی به کلیه شکواییه های مشتریان و مصرف کنندگان هستند و در صورت عدم همکاری لازم، شاکیان میتوانند از طریق ادارات کل صنعت معدن و تجارت استان ها و معاونت بازرسی ذیربط با ارائه شکواییه ها و گزارشهای خود احقاق حق نمایند.
نویسنده عزیز که اینقدر در راه منافع مونتاژیها جهاد میکنید ،
یک روز به خودتون استراحت بدید… نفس عمیق بکشید…
در فضای سبز قدم بزنید… با تیگو ۸ پرومکستون برید دور دور…
رسانه نباید وارد این بازیها بشه… وقتی مخاطب میبینه هر روز اینطوری دارید از گنگ مونتاژکارا و تیغ تیزشون حمایت میکنید، چطور با خودش فکر نکنه که سهم و امتیازی ندارید و صرفا دارید تحلیل میکنید؟؟!
تنها هدف اسب بخار حمایت صد در صد از رانت و گران فروشی مونتاژکاران هست حالا اون زیر میرا چی ردو بدل شده خدا عالمه ولی یخورده هم بفکر مردمت باش ببینم چه گناهی کردن که اشغال چینی رو سه برابر باید بخرن ما نخوایم مونتاژی باشه باید کیو ببینیم آقا مستقیم بیارین بفروشین حقوق اون ده هزار کارگر مونتاژیهارو هم بکشین رو کلشون مردم با دیده منت پرداخت میکنن دیگه نه اینا ضرر بدن نه شما نگران تعطیلیشون باشی
ماشینای چینی گرون هستن، قبول. ولی چی تو این مملکت ارزون و به قیمته؟ دلتون به لگن های ایران خودرو و سایپا خوشه؟ اونا خوبن؟ به قیمت اند؟ من اون روزی رو می بینم که اینا قیمت لگن های داخلی رو برسونن به مونتاژی های چینی ولی خدائیش این کجا و اون کجا!!!
این … ها دلشون به حال ما مردم نسوخته و فقط دارن ماهارو بازی می دن تا خودشون بیشتر دزدی کنن.
خب درسته قیمت گذاری دستوری خیلی بده و اشتباه اما به هر حال یک عالمه سود میکنن با قیمت پایینی که شورا رقابت گفته. تیگو ۸ پرو ای که تو عراق کمتر یک میلیارده تو ایران داره ۲ و ۶۰۰ فروش میره. بعد با قیمت ۱ و ۴۰۰ بلز هم سود میکنن.اگر هم ضرره خوب برن از چین وارد کنن ارزون تر در بیاد(اگه تعرفه های الکی بهش نزنن)
ببینید که کی گفتم اینقدر قیمت ها بالا می ببرن اخرش خوده مردم برا کل خودرو سازان تصمیم میگرن نه دولت اون روزی هست کل شرکت های خودرو سازی ایران ب دست خوده مردم تخریب میشه اون روز دولت هم جلو دار مردم نیست
بیا پایین سرمون درد گرفت… تحولاتتونم دیدیم😂
اخی بمیرم برای خودروساز های مونتازی
یه جوری براشون غم نامه نوشنی که با کلمه به کلمش اشک ریختم
چرا شورای رقابت چشم دیدن سود یک ملییاردی تو هر ماشین رو نداره؟ اخه اینم شد پول؟
پی نوشت (نمیدونم این مزخرفات رو کی مینویسه اما لااقل اسم خودت رو رسانه اسب نذار رسانه حرمت داره)
کاشکی این مونتاژ کارا از حق خودشون بیشتر نمیخواستم
کاشکی دولت یه کم به فکر مردمش بود
کاشکی….
سلام
چرا قیمت لاماری را اعلام نمیکنید الان داره کل مبلغ ۱۵۵۶۰۰۰۰۰۰ را از مشتریها میگیره
با هم شریک هستید
چند وقتی به شدت کامنت ها برام جذاب شدن
واقعا نمیدونم دارین شوخی میکنید یا جدی هستین!!
یا این کامنت ها از طرف سایبریای دوس داشتنی برای تخریب هستن یا واقعا سطح فکر و علم اقتصادی مردممون در حد جوک قرار گرفته…
خدا صبر بده بهتون دوستان
حرف از علم اقتصادی نزنید که خندمون میگیره! این که شرکتای مونتاژ کار ما بعد از بیش از ده پانزده سال کار مونتاژ خودروهای ژاپنی و کرهای و چینی، هنوز تولیداتشون از واردات یکجای همون خودرو گرانتر دربیاد طبق کدام مکتب اقتصادی توجیه پذیره؟ اتفاقاً اگر طبق علم اقتصاد بخواد عمل بشه دقیقاً همین کاری که شورای رقابت میکنه درسته، چونکه از معدود جاهایی که قیمتگذاری دستوری توجیه داره دقیقاً همین بازارهای انحصاری هست که بخشی از مازاد تولیدکننده به مصرفکننده انتقال داده بشه. شما حامیان مونتاژکار ها هیچ رقمه حرفتان جای دفاع نداره نه از نظر اخلاقی نه از نظر علمی نه از نظر منطقی. فقط دنبال منافع خودتان هستید.
شما که دانش اقتصادی خوبی داری بفرما بدونیم که شکل گیری یه صنعت و رشد و تعالی اون چجوری انجام میشه؟مگه ما از شکم مادرمون تولید کننده زاییده میشیم؟راه صد ساله رو یه شبه نمیشه رفت.ولی بیای کسی رو هم که قدم تو اون راه صد ساله گذاشته پاشو قلم کنی از بی شرف بودنته…
قیمتا هم همه میدونن چرا بالاست،این که تقصیر رو بندازی گردن تولید کننده و سرمایه دار فقط فرار از مسئله ست
دولت اگه لطف کنه و دستش رو از جیب ملت بکشه بیرون همه ی این مشکلا مرتفع میشه
وقتی تعرفه های تخیلی می بنده رو تولید و حق خواهی میکنه به ناحق از صنایع وضعیت میشه این
تولید کننده هم دیوانه نیست،دنبال منافع خودشه،از سرمایه گذاریش یه توقعی داره،وقتی دولت و یه سری دلال بیشتر از تولید کننده داره سود میبره برو بگرد ببین ایراد کار کجاست…
تو دور اول سامانه یکپارچه اونقدر واستادیم که قیمت ها ابلاغ بشه بعد ثبت نام بکنیم اما نشد!تازه الان اعلام کردن. الان پول مازاد دادیم نمیدونم چه جوری میشه این پول مازاد رو پسگرفت؟ بنطر شما باید چیکار کنیم؟
دوست گرامی
شما ازچه قماشی هستی
با مردم هستیدیا سرمایه دارها
اگرمونتاژکار حرفش درسته چراقیمت محصولش دوبرابرکشورای همسایه ویاخودچین هست؟
حداقل ازچیزی دفاع کنیدکه حق باشه
حالا تازه دولت متوجه شده بخش خصوصی چطورمردم را نقره داغ میکنن باانحصار
واقعا اگه خودت رو طرف مردم میدونی و بعد اینهمه سال یه درصد فکر میکنی که مثلا دولت بخاطر مردم داره کاری انجام میده دیگه حرفی باقی نمیمونه
شماها ریشه ی مشکلات رو نادیده میگیرین و به شاخه هایی که در نتیجه ی اون ریشه به وجود اومده حمله میکنید و میخواهید هرس کنید
غافل از اینکه چند ماه بعد شاخه های جدید دوباره رشد میکنه و مشکل بزرگتر میشه
سخن نگو بابا
بنده مرغدار هستم مرغم رو دولت داره میخره کیلویی ۵۵ هزار تومان در مرغداری تازه اگر تولید زیاد بشه دیگه نمیخره قیمت میاد پایینتر کاری ندارم که من دارم ضرر میدم نهاده ها هم همسانسازی شده قیمتش با عراق فرقی نداره ولی الان مرغ توی عراق کیلویی ۱۱۲ هزار تومانه. چطور من محصولمروباید نصف عراق بفروشم ماشینم رو ۲ برابر عراق بخرم؟ این اگر انحصار نیست پس چیه؟
یکم عقل خوبه والا
قیمت محصول وقتی دو برابر سایر جاها نمیشه که دولت دستشو از تو جیب مردم و تولید کننده بکشه بیرون و عوض این ادا بازیا و تهدیدا از مصرف کننده و تولید کننده حمایت کنه نکه فقط لاف بزنه و یه سری واقعا یا از سر ناآگاهی یا از سر قصد و غرض تو شیپور اون لاف زنا فوت کنن
اون موقع میتونی درصدی امید داشته باشی تا ماشین رو با قیمت کمی نزدیک تر به بقیه کشورها سوار بشی
نوشتید خودروسازان با واژه مونتاژکار! مجبور به تمکین شدند! خب عزیزان مگر غیر از مونتاژکار هستند؟ چه زنجیره قطعه سازی راه انداختند؟ چه دانش قطعه سازی برای کشور به ارمغان اوردند؟ ماشینی که کل قطعات مهمش از چین به صورت کامل میاد و اینجا لاستیک و باطری و شیشه و یک سری قطعات ساده دیگه ایرانی روش میزارن که نشد داخلی سازی! جوری از حقوق این عزیزان دفاع میکنید که انگار نه انگار ماشین رو با قیمت سه برابر بازار جهانی میفروشن! تازه با احتساب کارگر ارزون و انرژی ارزون تر نسبت به خود چین! هرچقدر هم بخوایم هزینه های تحریم و عوارض و مالیات حساب کنیم باز این قیمت ها غیرمنطقیه! شما دوستان ما در اسب بخار هستید و ما برای شما احترام و علاقه قائلیم خواهشا از این بازی که طرف بازنده اش مردم هستند خارج بشید این بازی برای هر رسانه خودرویی بازی دوسر باخته خواهشا اعتبار خودتون رو فدای سیاسی کاری نکنید این خواهش واقعی تمام مخاطبین و عقلامندان اسب بخار هست
چرا همیشه این سایت از شرکت های مونتاژی حمایت میکنه
میشه یک بار توضیح بدید برای همه روشن بشه.
الحمدالله کرمان موتور هم که مشخص شد برای خیریه مولی الموحدین هست و یکی دیگه از شرکتهای خیریه مذکور هم هواپیمایی ماهان هست.
خدا رو شکر این همه پول اضافه از مردم مظلوم گرفته میشه در امور خیریه خرج میشه!!!!!
عدم دخالت دولت در قیمت گذاری موقعی درسته که بازار رانتی و انحصاری نباشه هروقت واردات آزاد شد و شرکت های خودرویی اروپایی و کره ای و ژاپنی هم از انحصار و رانت مونتاژکاران چینی تو بازار ایران برخوردار شدن اون وقت دیگه قیمت دستوری درکار نخواهد بود و باهم رقابت میکنن ایکس ۲۲ پرو تو چین قیمتش کمتر از چهارصد میلیونه ولی نسخه به اصطلاح تولید شده اش تو ایران بیش از دوبرابر بازار جهانی قیمت میخوره!!! مونتاژکاران تعرفه میپردازند ولی خیلی کمتر از تعرفه وارداته رقمش سودشون بالای هفتاد هشتاد درصد هم هست و سالی دو بار افزایش قیمت میدن بگذریم که خیلی از همین شرکت های شریف پشت کانال های تلگرامی قیمت دلار هستن تا هروقت خواستن بالا پایین کنن و کره بگیرن
اسب بخار هم کلا اجاره رفته ….
نوبت اولم ۱۴۰۳ بود و تغییر دادم ونوبت من تو سامانه زده زمستان ۱۴۰۲
۲۹ اردیبهشت مدیران خودرو پیام داد تا ۳ روز بیاین نمایندگی
رفتم گفتن تا ۵ روز باید کل پول ماشینو بدی وگرنه نوبتت میسوزه
منم فونیکس fx انتخاب کردم.
در حالی که قیمت ماشینا رو شورای رقابت کاهش داده ولی مجبورم برای نسوختن نوبتم قیمت مدیران خودرو (۱۷۴۰ میلیون) رو پرداخت کنم به امید اینکه شاید بعدا
دوستان چرا من هرچی ارسال میکنم ارسال نمیشه و اینجا دیده نمیشه
سلام دوستان میبخشید نظر نامرتبط میذارم
من نمیتونم بعضی نظرات رو لایک کنم. شما هم این مشکل رو دارید؟
با سلام و عرض ادب
در یک کلام مدیر و مسئول مقتدر و محکمی نداریم که مقتدرانه جلوی مافیا بایستد حتی برای یک بار هم که شده از حق مردم دفاع کند ….
اخه مردم چقدر باید تاوان رانت و مافیا بازی و غارتگری و جیب گشاد مدیران و مسولین را بدهند تورو خدا یکم انصاف و شرف و وجدان هم خوب چیزیه