یاماها ایروکس
یاماها ایروکس

یاماها ایروکس یکی از جدیدترین اسکوترهای بازار ایران است. یاماها را همه به ساخت موتورسیکلت های باکیفیت و بادوام می شناسند؛ یک کمپانی قدیمی ژاپنی که سابقه ای طولانی در ساخت موتورسیکلت دارد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

فهرست مطالب

چند سالی است که محصولات یاماها توسط شرکت نیرو موتور به بازار ایران عرضه می شوند. نیرو موتور توانسته است طیف متنوعی از محصولات این برند ژاپنی را روانه بازار کشورمان کند. در بازار فروش هم اگرچه هنوز موتورسیکلت های یاماها به دلیل قیمت تمام شده بالا، راه درازی برای رسیدن به موفقیت در پیش دارند، اما به لطف تبلیغات وسیع و شرایط فروش مختلف، توانسته اند توجه عده زیادی از خریداران را به خود جلب کنند. یاماها ایروکس، که اسکوتر اسپرت شهری یاماهاست، رقیب مستقیم هوندا کلیک به شمار می رود. هر چند ایروکس از نظر فروش در بازار هرگز به پای کلیک نمی رسد و در رقابت با این موتور چندان موفق ظاهر نشده است، اما این موضوع چیزی از شایستگی های ایروکس کم نمی کند.

در این مقاله با ما همراه باشید تا بیش تر با ویژگی های یاماها ایروکس، به عنوان یکی از مدرن ترین اسکوترهای موجود در کشور، آشنا شوید.

ویژگی های ظاهری یاماها ایروکس

یاماها ایروکس یک اسکوتر شهری است که سبک طراحی مدرنی دارد. ایروکس همچون کلیک، اصلاً شباهتی به اسکوترهای کلاسیک همچون وسپا ندارد و بیش تر براساس المان های اسپرت شکل گرفته است. با این حال، ظاهر ایروکس آن قدر هم شهری و معمولی نیست که عاری از هیجان باشد. نکته قابل توجه این جاست که ایروکس با دو ظاهر مختلف در بازار موجود است. مدل های پیشین این اسکوتر به وفور در خیابان ها یافت می شوند. مدل جدید آن، یک فیس لیفت رسمی از سوی یاماهاست که چهره ای تازه و متفاوت دارد. در مدل های قدیمی، چراغ های جلو کوچک اند و با فلاپ های زاویه دار احاطه می شوند. البته همین چراغ های کوچک، بسیار اخمو طراحی شده اند و ظاهری خشن به این موتورسیکلت می دهند. تکه های کوچک تری از چراغ های جلو هم به صورت مجزا از کاسه چراغ اصلی و در کناره های فلاپ های جلو تعبیه شده اند. چراغ های راهنمای جلو هم بر لبه های پایینی فلاپ ها قرار گرفته اند. فلاپ های کناری جلو، درشت تر از فلاپ های هوندا کلیک هستند و لوگوی یاماها نیز بر روی آن ها می درخشد. گلگیر جلو ابعاد کوچکی دارد. فلاپ سینه موتور همچون کلیک کشیده و بزرگ طراحی شده است و خطوط تند و تیز هم به کرات بر روی آن دیده می شوند. در نمای کناری، همچنان خطوط تیز و خشن را می توان دید. آینه های کناری یاماها ایروکس چندان تفاوتی با آینه های هوندا کلیک و دیگر اسکوترهای موجود در این کلاس ندارند.

برخلاف هوندا کلیک، در یاماها ایروکس محل قرارگیری پاهای راکب به صورت یکپارچه نیست، بلکه همچون یاماها ان مکس، برای هر یک از پاهای چپ و راست راکب در هر طرف، فضایی جداگانه در نظر گرفته اند. در حقیقت، ایروکس در این بخش، از اسکوترهای کلاسیک فاصله گرفته است و جنبه شهری تری پیدا می کند. با توجه به این سبک طراحی، خبری از باکس های کاربردی برای قرار دادن اشیا در پشت فرمان یاماها ایروکس هم نیست. دیگر نکته جالب در طراحی ایروکس، شکل زین این موتورسیکلت است که بیش تر از آن که به اسکوترها شبیه باشد به موتورهای استریت شباهت دارد! بخش عقب زین ایروکس همچون موتورهای اسپرت، به صورت ناهموار با بخش جلویی طراحی شده است و در واقع، ترک نشین ایروکس در ارتفاعی بالاتر از راکب می نشیند. اگزوز ایروکس فرمی زاویه دار و اسپرت دارد. صفحه کیلومتر ایروکس بزرگ تر از هوندا کلیک است و اطلاعات زیادی به راکب نشان می دهد. در بخش عقب، چراغ های یاماها ایروکس را به فرمی خشن و عجیب طراحی کرده اند. البته همچون چراغ های جلو، چراغ های عقب هم نسبتاً کوچک اند.

اما به سراغ مدل های فیس لیفت یاماها ایروکس که می رویم، اولین چیزی که جلب توجه می کند تغییر فرم چراغ های جلوست، که این موتورسیکلت را بیش از اندازه شبیه به رقیب هم‌وطنش هوندا کلیک می کند. این بار چراغ ها به شکل یکپارچه و کشیده طراحی شده اند و ظاهر به مراتب خشن تر و عامه پسندتری نسبت به مدل های قبلی دارند. همچون مدل های قبلی، یک شیشه بادگیر تزیینی هم در بالای غربیلک فرمان دیده می شود که البته چندان قابل استفاده نیست و بیش تر جنبه فانتزی دارد! فلاپ های کناری جلو در ایروکس فیس لیفت دست خوش تغییراتی شده اند. هر چند که هنوز چراغ های راهنما در این قسمت هستند. گلگیر جلو تقریباً دست نخورده باقی مانده است. در طراحی زین و محل قرار دادن پاهای راکب، نسخه فیس لیفت هیچ تغییری را تجربه نکرده است. حتا خطوط این قسمت هم در هر دو مدل تقریباً یکسان هستند. فقط المان Xشکل طوسی رنگ که از هر طرف بر روی بدنه موتورسیکلت نقش بسته، در ایروکس فیس لیفت بزرگ تر شده است. جای پلاک عقب و چراغ های راهنمای عقب نیز در نسخه فیس لیفت یاماها ایروکس جدید مانند قبل هستند و تغییری نکرده اند، اما گرافیک چراغ عقب ایروکس فیس لیفت بازطراحی شده است.

ویژگی های فنی یاماها ایروکس

ابعاد یاماها ایروکس در طول، عرض و ارتفاع، به ترتیب ۷۲، ۱۱۹ و ۱۱۲ سانتی متر است. وزن خالص ایروکس بدون سرنشین، به ۱۱۰ کیلوگرم می رسد. یاماها در اسکوتر ایروکس از یک پیشرانه تک سیلندر ۴ زمانه به حجم ۱۵۵ سی سی استفاده کرده است که ۱۴.۷ اسب بخار قدرت و ۱۳.۸ نیوتن متر گشتاور تولید می کند. حداکثر توان و گشتاور ایروکس، به ترتیب در ۷۷۵۴ و ۵۹۸۸ دور بر دقیقه آزاد می شوند. پیشرانه ایروکس از نوع آب خنک است که این یک مزیت فنی در مقابل دیگر اسکوترهای بازار به حساب می آید. گیربکس در نظر گرفته شده برای ایروکس، یک نمونه CVT کلاچ اتوماتیک است. از دیگر فناوری های موجود در موتور یاماها ایروکس می توان به سیستم تحریک سوپاپ یا OHC اشاره کرد. استارت پیشرانه ایروکس از نوع الکتریکی است. برای سیستم تعلیق ایروکس در جلو از کمک فنر هیدرولیکی و در عقب از سیستم هیدرولیک عادی بهره گرفته اند. یاماها برای چرخ های جلو و عقب ایروکس هم از رینگ های ۱۳.۰ اینچی آلومینیومی سبک استفاده کرده که سواری این اسکوتر را در شهر انعطاف پذیرتر می کنند. لاستیک های ایروکس نیز از نوع بدون تیوب هستند.

ایروکس از سیستم سوخت رسانی انژکتور بهره می برد. مخزن سوخت ایروکس تا ۵ لیتر بنزین می گیرد. ترمزهای ایروکس فقط در محور جلو دیسکی است و ترمز ABS هم در تیپ فول ایروکس وجود دارد. درگاه شارژ USB برای تلفن همراه در این اسکوتر تعبیه شده است. نسخه های فیس لیفت ایروکس از نظر فنی عملاً تفاوت خاصی با مدل های قبلی ندارند. تنها آپشن جدید در ایروکس فیس لیفت را سیستم Y-Connect باید دانست که قابلیت برقراری ارتباط میان تلفن همراه و موتور را از طریق یک اپلیکیشن فراهم می آورد. سیستم استارت/ استاپ خودکار موتور هم در مدل های فول آپشن یاماها ایروکس دیده می شود. ناگفته نماند که پیشرانه ایروکس از نظر آلایندگی موفق شده است استاندارد یورو ۴ را پاس کند. مصرف سوخت این موتور سیکلت در سیکل میانگین به طور تقریبی، ۲.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است. صفحه کیلومترشمار ایروکس همچون بسیاری از موتورسیکلت های مدرن بازار، از نوع تمام دیجیتالی است.

قیمت یاماها ایروکس در بازار

یاماها ایروکس در مدل های مختلف و تیپ بندی های گوناگون به بازار عرضه می شود. تفاوت در تیپ های گوناگون ایروکس به آپشن های رفاهی آن باز می گردد. اکنون شرکت نیرو موتور مدل های مختلف ایروکس را، بسته به تیپ و رنگ بندی، از ۸۶ تا ۱۱۴ میلیون تومان به فروش می رساند. ایروکس در این بازه قیمتی رقیب مستقیم هوندا کلیک و هوندا کلیک واریو است. هر چند که اسکوترهای دیگر هم از برندهای مختلف سودای رقابت با آن را دارند.

سپهر عظیمی

پایگاه خبری اسب بخار  

مهم ترین رقیب یاماها ایروکس در بازار ایران کدام موتور سیکلت است؟

یاماها ایروکس که اسکوتر اسپرت شهری یاماها است، رقیب مستقیم هوندا کلیک به شمار می رود.

یاماها ایروکس از چه پیشرانه ای بهره می برد؟

یاماها در اسکوتر آیروکس از یک پیشرانه تک سیلندر ۴ زمانه به حجم ۱۵۵ سی سی استفاده کرده که ۱۴.۷ اسب بخار قدرت و ۱۳.۸ نیوتن متر گشتاور تولید می کند.

مصرف سوخت یاماها ایروکس چقدر است؟

مصرف سوخت این موتور سیکلت در سیکل میانگین به طور تقریبی، ۲.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است.

۴ امتیاز از ۳ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.