نسل های مختلف نیسان ماکسیما ؛ سدان محبوب بازار ایران

نسل های نیسان ماکسیما
نسل های نیسان ماکسیما

نیسان ماکسیما سدان جذاب ژاپنی است که در سال ۱۳۸۱ وارد بازار ایران شد. طراحی جذاب و پیشرانه قدرتمند این خودرو باعث شد از ابتدا توجه خریداران ایرانی را به خود جلب کند و فروش بسیار خوبی را تجربه کند. سال ۱۳۹۱ آخرین سال تولید ماکسیما در ایران بود، اما هنوز هم بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند نیسان ماکسیمای کارکرده بخرند تا خودروهای چینی هم‌رده رقیب.

نیسان ماکسیما به مدت طولانی به دلیل عملکرد، طراحی لوکس و ارزش خرید بالا در بازار سدان‌های بزرگT تحسین شده است. سدان نمادین نیسان ماکسیما بیش از ۴۰ سال است که در حال تولید است و در میان سدان‌های خانوادگی و سدان‌های اسپرت لوکس موقعیت خاصی را دارد.

در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا با نسل های مختلف نیسان ماکسیما بیش تر آشنا شویم.

نیسان ماکسیما G910 (نسل اول) ۱۹۸۱-۱۹۸۴

نسل های نیسان ماکسیما
نسل های نیسان ماکسیما

در سال ۱۹۸۱، نام ماکسیما تحت برند داتسون به عنوان یک سدان نسبتاً لوکس با نام داتسون ۸۱۰ معرفی شد. در سال ۱۹۸۲، مدل داتسون ۸۱۰ به نام داتسون ماکسیما تغییر برند داد.

نسل اول به صورت واگن و سدان با موتور چهار سیلندری ۲.۴ لیتری با توان ۱۲۰ اسب بخار در بازارهای جهانی عرضه شد. همچنین موتور دیزل شش سیلندری ۲.۸ لیتری با توان ۹۰ اسب بخار قدرتمندتر نیز در مدل‌های سال‌های ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۳ موجود بود. داتسون ماکسیما نسل اول، با دو گزینه گیربکس دستی پنج سرعته یا اتوماتیک چهار سرعته برای مشتریان قابل سفارش بود.

نیسان ماکسیما PU11 (نسل دوم) ۱۹۸۵ – ۱۹۸۸

نسل های نیسان ماکسیما
نسل های نیسان ماکسیما

هنگامی که، برند داتسون به طور کامل تعطیل شد، نسل دوم ماکسیما با نام برند نیسان معرفی شد و تمام مدل‌های بعدی تنها با نام نیسان ماکسیما شناخته می‌شدند. نسل دوم در سال ۱۹۸۵ با نسخه پایه GXE و نسخه لوکس SE معرفی شد. موتور ۳.۰ لیتری V6 با توان ۱۵۷ اسب بخار، تنها گزینه موتوری بود که با گزینه‌های گیربکس دستی پنج سرعته یا اتوماتیک چهار سرعته جفت می شد. سال ۱۹۸۷ تغییراتی در طراحی داخلی و بیرونی داشت و شامل ویژگی‌های استانداردی مانند کمربند‌های قابل تنظیم خودکار، سیستم ورود لمسی دیجیتال و سیستم هشدار صوتی بود.

نیسان ماکسیما J30 (نسل سوم) ۱۹۸۹ – ۱۹۹۴

نسل های نیسان ماکسیما
نسل های نیسان ماکسیما

در نسل سوم، ماکسیما با ترک طراحی نسل قبلی، که به صورت جعبه‌ای بود، نسل سوم ماکسیما ظاهری نرم‌تر و ابعادی بزرگ‌تر داشت، که باعث شد خودرو از دسته سدان‌های کوچک خارج و وارد دسته سدان‌های متوسط شود. هر دو نمونه GXE و SE از موتور ۶ سیلندر خورجینی ۳.۰ لیتری با توان ۱۶۰ اسب بخار برخوردار بودند، تا سال ۱۹۹۲ که مدل‌های SE به موتور شش سیلندر خورجینی ۳.۰ لیتری با توان ۱۹۰ اسب بخار ارتقا یافتند. هر دو نسخه امکان انتخاب گیربکس دستی پنج سرعته یا گیربکس اتوماتیک چهار سرعته را داشتند. به طور استاندارد، سیستم صوتی بوز در سال ۱۹۹۳ به آن اضافه شد.

نیسان ماکسیما A32 (نسل چهارم) ۱۹۹۵ – ۱۹۹۹

نیسان ماکسیما A32
نیسان ماکسیما A32

در سال ۱۹۹۵، نسل چهارم نیسان ماکسیما با گزینه موتور ۶ سیلندر خورجینی۳.۰ لیتری و توان ۱۹۰ اسب بخار برای همه مدل‌ها معرفی شد. ماکسیما در سه سطح عرضه می‌شد: GXE ،SE و سطح بالای GLE. گیربکس دستی پنج سرعته به عنوان استاندارد در مدل‌های GXE و SE عرضه می‌شد، در حالی که، مدل GLE موتور V6 را به یک گیربکس اتوماتیک چهار سرعته متصل می‌کرد. نیسان شاسی واگن را برای نسل جدید حذف کرده بود و تنها شاسی سدان را برای آینده حفظ کرد.

در سال ۱۹۹۵، ماکسیما یکی از موفق ترین خودروهای چهاردر با موتور شش سیلندر و گیربکس دستی استاندارد بود که در سراسر جهان به فروش می رسید. در آن زمان، رقبای کمی داشت (به ویژه تویوتا آوالون) که این موضوع به فروش قوی ماکسیما کمک کرد.

نیسان ماکسیما A33 (نسل پنجم) ۲۰۰۰ – ۲۰۰۳

نیسان ماکسیما A33
نیسان ماکسیما A33

در سال ۲۰۰۰، نسل پنجم ماکسیما نیسان معرفی شد. این نسل همان سه سطح موجود در نسل قبلی را داشت، اما با افزایش قدرت موتور. با به‌روزرسانی موتور به توان ۲۲۲ اسب بخار و افزایش فضای پا در صندلی‌های عقب، ماکسیما به عنوان یکی از رقابت‌پذیرترین سدان‌های خانواده‌مدار و در عین حال، سرگرم‌کننده در جهان شناخته شد. در سال ۲۰۰۲، نیسان تصمیم گرفت در یک به‌روزرسانی، قدرت پیشرانه را افزایش دهد و قدرت موتور به توان ۲۵۵ اسب بخار و ظرفیت ۳.۵ لیتری رسید. مدل‌های GXE و GLE به صورت استاندارد با یک گیربکس اتوماتیک چهار سرعته عرضه می‌شدند، در حالی که، مدل SE با یک گیربکس دستی شش سرعته تجهیز شده بود.

امکانات رفاهی‌ای که در نسل پنجم ماکسیما به آن اضافه شد، باعث افزایش قیمت این نسل نسبت به نسل های قبلی شد، که ماکسیما را از یک سدان مخصوص خانواده به یک سدان اسپرت لوکس تبدیل کرد.

نیسان ماکسیما A34 (نسل ششم) ۲۰۰۴ – ۲۰۰۸

نیسان ماکسیما A34
نیسان ماکسیما A34

در سال ۲۰۰۴، نسل ششم ماکسیما در دو نسخه عرضه شد، SE پایه و SL سطح بالا، بازطراحی بخش بیرونی خودرو منجر به افزایش طول و عرض خودرو شد. موتور استاندارد نیز توانایی قدرت بیش تری را به دست آورد و توان کلی آن به ۲۶۵ اسب بخار رسید. در سال ۲۰۰۷، گیربکس متغیر پیوسته به عنوان گزینه انحصاری برای همه سطوح تجهیز عرضه شد.

نیسان ماکسیما A35 (نسل هفتم) ۲۰۰۹ – ۲۰۱۴

نیسان ماکسیما A35
نیسان ماکسیما A35

در نسل هفتم، ماکسیما در دو سطح تجهیز شد، S پایه و سطح بالای SV (قبلاً SE و SL) عرضه شد، بازطراحی کلی در این نسل صورت گرفت و نمای جلویی با گریل بزرگ تر و چراغ ها با گرافیک جدید عرضه شدند. همان طور که انتظار می‌رفت، موتوری که بر روی نسل قبل ارائه شده بود، با به‌روزرسانی هایی ارتقا یافت و توان خروجی کلی آن به ۲۹۰ اسب بخار رسید، در حالی که، به یک گیربکس متغیر پیوسته متصل شده بود. مدل‌ پایه شامل ویژگی‌های متعددی مانند سنسور نور، کروز کنترل، سیستم تهویه دو کانال اتومات و سیستم کنترل پایداری بود. همچنین اتصال بلوتوث به عنوان استاندارد در تمام مدل‌ها در سال ۲۰۱۰ معرفی شد.

نیسان ماکسیما A36 (نسل هشتم) ۲۰۱۶

نیسان ماکسیما A36
نیسان ماکسیما A36

نسل هشتم ماکسیما با تبلیغات بسیار از سوی کمپانی معرفی شد و با طراحی بیرونی زیبا قصد داشت وارث خوبی برای سدان اسپرت و لوکس نسل پنجم باشد و بتوانند مانند آن فروش خوبی را به ثبت برساند.

مدل ۲۰۱۶ علاوه بر نسخه های قبلی سه نسخه جدید را با نام‌های SL ،SR و Platinum به سطوح قبلی S و SV اضافه کرد. پیشرانه همچنان با نسل های قبلی شباهات زیادی دارد، اما نیسان با ارتقای قطعات کلی موتور، توان آن را به ۳۰۰ اسب بخار افزایش داد، همچنین مصرف سوخت آن کاهش یافت. سایر ارتقا‌ها شامل نمایشگر لمسی هشت اینچی، سیستم ناوبری و سیستم صوتی هشت باند بود.

در سال ۲۰۱۸، هشدار تصادف با ترمزگیری خودکار به عنوان یک ویژگی استاندارد به نسل هشتم ماکسیما اضافه شد. برای مدل ۲۰۱۹، این خودرو با تغییرات کوچکی در طراحی بیرونی، ویژگی‌های داخلی و اضافه شدن ویژگی‌های فعال ایمنی، به‌روزرسانی شد. در سال ۲۰۲۰ قابلیت های Apple CarPlay و Android Auto به عنوان استاندارد اضافه شد.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.