شکموتو X5000 یا اسکانیا S500 ؛ تقابل تازه وارد های آسیایی و اروپایی

شکموتو X5000 یا اسکانیا S500
شکموتو X5000 یا اسکانیا S500

شکموتو X5000 کشنده‌ای چینی و تازه وارد به بازار ایران بوده که توسط شرکت آریا دیزل در ایران مونتاژ می شود. از طرفی اسکانیا S500 نیز جدیدترین کشنده این برند نام آشنای سوئدی است که توسط تیتان دیزل یکی از زیرمجموعه های گروه ماموت به ایران وارد می شود. در این محتوا به مقایسه این دو کشنده هم رده خواهیم پرداخت. 

آریزو 8 آریزو 8

خودروهای کار و تجاری مانند خودروهای سواری طیف وسیعی از محصولات و کلاس ها را شامل می شود که کشنده ها یکی از همین دسته خودروهای کار و تجاری هستند. کشنده ها در بازار با انواع مختلفی تولید شده که دو نوع رایج آن ها کشنده های تک محور و جفت محور بوده که مدل تک محور برای بار های سبک تر استفاده شده و کشنده های جفت هم برای بارهای سنگین و تناژ های بالا مورد استفاده قرار می گیرند. در ایران هم این کشنده ها بیشترین حضور را داشته و سال هاست که برندهای مختلفی کشنده های خود را وارد کشور کرده اند، از برندهای مطرح آمریکایی و اروپایی تا این چند سال اخیر که کشنده های چینی نیز با قدرت بازار داخل را هدف قرار داده اند. 

شرکت آرین دیزل یکی از برندهای فعال در زمینه تولید خودروهای کار و تجاری در ایران بوده که در جدیدترین همکاری خود به سراغ گروه شکموتو چین رفته است. شکموتو X5000 نام کشنده جدید آرین دیزل بوده که در سال ۱۴۰۱ رونمایی شد و لقب قدرتمندترین کشنده چینی بازار را در آن سال از آن خود کرد. این کشنده از نظر امکانات هم جزو فول ترین کشنده های مونتاژی بازار ایران بوده و استقبال خوبی از آن شده است. 

اسکانیا S500
اسکانیا S500

این سوی میدان نیز اسکانیا S500 جدیدترین کشنده این برند سوئدی در ایران بوده و همانطور که ابتدای متن اشاره کردیم توسط تیتان دیزل یکی از زیرمجموعه های گروه ماموت به ایران وارد می شود. اسکانیا در ایران بسیار محبوب بوده و تا پیش از سری S نسخه های مختلفی از این شرکت در ایران توسط شریک تجاری اش یعنی ماموت دیزل تولید می شد. اما پس از بازگشت تحریم ها و رفتن اسکانیا از ایران پس از وقفه‌ای چند ساله گروه ماموت با معرفی تیتان دیزل به عنوان زیر مجموعه خود اقدام به واردات سری S اسکانیا کرد. 

مقایسه اسکانیا S500 و شکموتو X5000 از نظر ظاهری

در بخش ظاهری با دو کشنده کاملا متفاوت روبرو هستیم که هر مدام طرفداران خاص خود را دارند. نماینده قاره سبز در این مقایسه یعنی اسکانیا S500 از نظر ظاهری با حفظ هویت طراحی خود از نسخه های قبلی تبدیل به کشنده‌ای مدرن و بروز شده و همچنین ارتفاع بیشتری هم نسبت به نسخه های قبلی دارد. در نمای جلوی اسکانیا S500 چراغ های اصلی به صورت مستطیلی شکل باریک با زاویه اندکی به سمت پایین طراحی شده و نمای جلوی این کشنده را جسورانه و با ابهت کرده است. 

چراغ های مه شکن هم به موازات چراغ های اصلی البته با ابعادی کوچکتر زیر آنها تعبیه شده است. جلوپنجره نیز که به سبک بیشتر کشنده های روز بازار به صورت شبکه‌ای و چند بخشی طراحی شده که تا روی سپر هم کشیده شده است. بالای جلو پنجره هم عبارت SCANIA با اندازه بسیار بزرگ حک شده تا به بیننده بفهماند که با یک اسکانیای جدید اما متعهد به نسخه های پیشین روبرو هستی!

نکته جالبی که در اسکانیا S500 وجود دارد به کار رفتن چند پروژکتور کوچک در چند بخش از جمله وسط و تاج کشنده است که با توجه به ارتفاع بیشتر آن نسبت به کشنده های دیگر و البته استانداردهای اروپایی این مورد رعایت شده است. در نمای جانبی اتفاق خاصی رخ نداده و فقط شاهد خط و خطوط بیشتری نسبت به نسخه های قبلی هستیم که نشان از آیرودینامیک بالاتر آن نسبت به نسخه های قبلی دارد. در مجموع طراحان اسکانیا تلاش کرده اند تا S500 را در اوج سادگی ظاهری مدرن را به آن ببخشند. 

این سوی میدان رقابت شکموتو X5000 هم ظاهری ساده اما در عین حال مدرن و امروزی را دارد. در نمای جلوی این کشنده چینی بر خلاف رقیب چراغ های اصلی و چراغ های مه شکن به صورت یکپارچه و عمودی طراحی شده که الهام گرفته از کشنده های ولووست. جلوپنجره در این کشنده داخل یک قاب بزرگ مشکی رنگ قرار گرفته و به دو بخش تبدیل شده که تا انتهای نمای جلو کشیده شده و میان آن هم لوگو شکموتو به همراه نام آن تعبیه شده است. 

ارتفاع این کشنده مانند دیگر کشنده های هموطنش بوده و خوشبختانه بلندی خوبی دارد. در نمای جانبی همچنان خطو خطوط مختلفی در طراحی آن استفاده شده تا ضریبا آیرودینامیکی آن قابل قبول شده و به دنبال آن مصرف سوخت نیز کاهش پیدا کند. نکته مثبتی که در شکموتو X5000 رعایت شده اما در کشنده رقیب آن را نمی بینیم استفاده از پنجره مجزا برای قسمت خواب عقب بوده که سبب می شود تا نور بهتری وارد کابین شده و راننده در زمان استراحت اشراف بیشتری به اطراف کشنده خود داشته باشد. 

مقایسه اسکانیا S500 و شکموتو X5000 در بخش کابین

با ورود به کابین کشنده اروپایی این رقابت یعنی اسکانیا S500 با فضایی بزرگ و جادار روبرو می شویم و به لطف ارتفاع بالای سقف به راحتی میتوان در کابین ایستاد و جابجا شد. داشبورد میانی به سبک دیگر کشنده ها با زاویه البته کمی به سمت راننده کشیده شده تا ارگونومی کابین را افزایش دهد. در وسط داشبورد ابتدا بخش سیستم مالتی مدیای کشنده به همراه یک نمایشگر با ابعاد معمولی لمسی قرار گرفته و کنار آن نیز دریچه تهویه مطبوع تعبیه شده است. 

پس از آن پنل کنترل سیستم تهویه مطبوع کشنده به صورت مجزا قرار گرفته و در نهایت انتهای داشبورد میانی هم بخش کلیدهای کنترلی بخش های مختلف کشنده واقع شده است. مقابل راننده ابتدا یک فرمان نسبتا بزرگ قرار گرفته که در دل خود یک غربیلک مشابه نسخه های پیشین البته با کمی تغییرات به همراه کلیدهای کنترلی برخی آپشن های کشنده را جای داده است. صفحه کیلومتر شمار اسکانیا S500 نیز به صورت دوگانه دیجیتال – آنالوگ بوده که در میان عقربه ها یک صفحه نمایش دیجیتالی قرار داده شده تا اطلاعات مختلف و مفیدی را به راننده نمایش دهد. 

بالای سر راننده به صورت سر تا سری چند جعبه و فضای بزرگ مختلف جهت قرار دادن وسایل مختلف قرار داده شده و همچنین به لطف سقف بلند بودن این کشنده دو تخت خواب در کابین در نظر گرفته شده است. متریال به کار رفته در قسمت های مختلف این اسکانیای جدید کیفیت بالایی داشته و همچنین زیر قسمت تخت خواب پایین هم یک یخچال قرار داده شده است. 

این سوی میدان با ورود به کابین شکموتو X5000 آرین دیزل نیز با کابین جادار و بزرگی روبرو می شویم که به راحتی مانند کشنده رقیب می توان درون آن ایستاد و یا جابجا شد. داشبورد میانی در شکموتو X5000 همچنان مانند رقیب با زاویه کمی به سمت راننده کشیده شده و برخلاف برخی کشنده های دیگر بازار این زاویه کم سبب شده تا دسترسی شاگرد به بخش های مختلف داشبورد آسان تر شود. در بخش داشبورد میانی ابتدا یک صفحه نمایش بسیار بزرگ و عریض قرار داده شده و از طریق آن سیستم مالتی مدیا و برخی بخش های دیگر قابل کنترل است. 

پس از آن نیز یک ردیف کلید برای کنترل قسمت هایی از کشنده قرار گرفته و در انتها هم یک فضا جهت قرار دادن اشیا مختلف تعبیه شده است. نکته‌ای که در کابین شکموتو X5000 وجود دارد این است که از کلیدهای فیزیکی کمتری در داشبورد آن استفاده شده است. مقابل راننده ابتدا یک فرمان به صورت D کات قرار گرفته که در خود یک غربیلک سه شاخه به همراه کلیدهای کنترلی مختلف را جای داده است. D کات شدن فرمان در شکموتو X5000 سبب شده تا نسبت به کشنده رقیب فضای پای بیشتری برای راننده فراهم شود. 

در شکموتو X5000 هم در سرتاسر فضای بالا کابین چند فضای بزرگ جهت قرار دادن اشیا مختلف قرار گرفته و همچنان در کابین این کشنده سقف بلند نیز دارای دو جای خواب مجزا هستیم. همانطور که پیشتر اشاره کردیم به دلیل داشتن پنجره در دو طرف سبب شده تا نور بیشتری وارد کابین شود. همچنین متریال به کار رفته در بخش های مختلف شکموتو X5000 کیفیت بسیار خوبی داشته و خصوصا نسبت به کشنده های هموطنش وضعیت بهتری دارد. 

مقایسه شکموتو X5000 و اسکانیا S500 در بخش فنی

در بخش فنی اسکانیا S500 به یک پیشرانه ۱۳ لیتری ۶ سیلندر خطی مجهز شده که همانطور که از پسوند نامش مشخص است قابلیت تولید ۵۰۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۵۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. این پیشرانه به استاندارد آلایندگی یورو ۶ مجهز شده و قدرتش را از طریق یک جعبه دنده ۱۶ سرعته ( ۱۲ دنده جلو، ۲ دنده کرال و ۲ دنده عقب) اتوماتیک به محور عقب منتقل می کند. این گیربکس به ریتاردر پنج مرحله‌ای نیز مجهز شده است. 

سیستم ترمزهای اسکانیا S500 در هر دو محور از نوع دیسکی بوده و در این کشنده شاهد سیستم ترمز اتوماتیک، ترمز اضطراری و سیستم های ضد لغزش و کنترل پایداری نیز هستیم. تعلیق اسکانیا S500 در محور جلو از نوع پارابولیک بوده و دارای دولایه فنر به همراه میل موج گیر و کمک فنر است. همچنین تعلیق محور عقب این کشنده اروپایی هم به صورت بادی است که کنترل ارتفاع آن از کابین میسر است. ضمنا مجموع ظرفیت سوخت این کشنده ۱۲۰۰ لیتر بوده که تشکیل شده از دو باک ۷۰۰ و ۵۰۰ لیتری به همراه مخزا ادبلوست. 

این سوی میدان شکموتو X5000 آرین دیزل به پیشرانه معروف ۱۳ لیتری ۶ سیلندر برند کامینز مجهز شده که توانایی تولید ۵۲۰ اسب بخار قدرت و ۲۴۶۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. این قلب تپنده به استاندارد آلایندگی یورو ۶ مجهز شده و توربوشارژ نیز هست. گیربکس شکموتو X5000 نیز از نوع اتوماتیک برند FAST با ۱۶ دنده جلو و ۲ دنده عقب بوده که نیروی پیشرانه را به محور عقب منتقل می کند. 

یکی از نکات مثبت سیستم ترمزهای این کشنده به صورت دو‌ مدار مستقل جداگانه و در هر دو محور دیسکی بوده که در صورت پیش آمدن مشکل برای یک مدار، ترمزها از دسترس خارج نمی شوند. همچنین تعلیق کابین هم سوار بر بالون بوده و همچنین مانند کشنده رقیب محور جلو تعلیق پارابولیک با کمک فنر بوده و محور عقب نیز از سیستم تعلیق بادی بهره می برد. حجم باک این کشنده هم در مجموع ۱۰۰۰ لیتر بوده که از دو مخزن ۷۰۰ و ۳۰۰ لیتری تشکیل شده است. 

امکانات ایمنی و رفاهی

اسکانیا S500 به امکاناتی همچون سیستم هشدار انحراف از مسیر (LDW)، فرمان (D-Shape) با قابلیت تنظیم در دو جهت، کروز کنترل تطبیقی (ACC)، چراغ جلو اتوماتیک (Auto Light)، یخچال، بخاری و کولر درجا، سرد کن و گرم کن صندلی راننده، بوق بادی روی سقف، ترمز تپه، دریچه سقف، آینه‌های گرمکن دار با تنظیم برقی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، قفل مرکزی به همراه ریموت، قفل دیفرانسیل، مانیتور، تاخوگراف دیجیتال، صفحه کیلومتر مدرن و دیجیتال، چراغ رانندگی در روز، پروژکتور سقف و پروژکتور جلو پنجره، مه شکن جلو و فلاپ بغل مجهز شده است. 

شکموتو X5000 آرین دیزل نیز در بخش امکانات رفاهی جزو فول ترین کشنده های چینی بازار بوده و به مواردی همچون بخاری درجا، تعلیق کابین با سیستم بادی مجهز به ۴ بالن، کروز کنترل، کلیدهای کنترلی روی فرمان، بالابر الکتریکی و هیدرولیکی کابین، رکاب ثابت برای سوار شدن، شیشه بالابر برقی، قفل مرکزی، سیستم تعلیق بادی صندلی راننده با گرمکن، آینه‌های جانبی با تنظیم برقی، چراغ روشنایی روز، پرده شیشه‌های جانبی و عقب کابین، مخزن رزرو باد آلومینیومی، نمایشگر ۱۰ اینچی مالتی مدیا، چرخ پنجم برند JOST، کامپیوتر سفری هوشمند، درگاه شارژ USB، آفتابگیر بیرونی و داخلی، تاخوگراف، بادگیر سقف و بادگیر جانبی مجهز شده است.

مزایا و معایب اسکانیا S5000

 طراحی مدرن

امکانات خوب

کیفیت بالا

قیمت بسیار بالا

نداشتن شرایط فروش

خدمات پس از فروش نامعلوم

مزایا و معایب شکموتو X5000

امکانات زیاد

خدمات پس از فروش قابل قبول

قیمت و شرایط فروش مناسب

طراحی ساده

مشخص نبودن بازار خرید و فروش

سوالات متداول

شکموتو X5000 چه مشخصات فنی دارد؟

شکموتو X5000 آرین دیزل به پیشرانه معروف ۱۳ لیتری ۶ سیلندر برند کامینز مجهز شده که توانایی تولید ۵۲۰ اسب بخار قدرت و ۲۴۶۰ نیوتن متر گشتاور را دارد.

اسکانیا S500 چه مشخصات فنی دارد؟

اسکانیا S500 به یک پیشرانه ۱۳ لیتری ۶ سیلندر خطی مجهز شده که همانطور که از پسوند نامش مشخص است قابلیت تولید ۵۰۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۵۰ نیوتن متر گشتاور را دارد.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.