مقایسه هیوندای اکستر و سایپا کوییک S ؛ 7 هزار دلاری کره ای یا ایرانی؟

مقایسه هیوندای اکستر و سایپا کوییک S
مقایسه هیوندای اکستر و سایپا کوییک S

شاید کمی به نظرتان عجیب بیاید، اما باور کنید یا نه، در این محتوا قصد داریم کراس اوور ساب کامپکت هیوندای به نام اکستر را رو در روی هاچ‌بک کراس سایپا یعنی کوییک S قرار دهیم.

آریزو 8 آریزو 8

چندی پیش موسی غنی نژاد (اقتصاددان) طی گفت‌وگویی در برنامه شیوه، صحبت از یک هیوندای ۷ هزار دلاری و قیاس آن با محصولات داخلی هم‌قیمت به میان آورد. هیوندای ۷ هزار دلاری با دلار ۵۲ هزار تومانی، به واحد پول ما حدود ۳۷۰ میلیون تومان می شود؛ با این پول در ایران می توانید کوییک، تیبا ۲ یا ساینا S بخرید. پس معطل چه هستید؟ بفرمایید محصول باکیفیت وطنی!

مغزهای کوچک زنگ‌زده

لندکروز و پژو 206
لندکروز و پژو ۲۰۶

تا چند وقت گذشته این عبارت صرفاً نام یک فیلم بود، اما رفته رفته با مصاحبه هایی که برخی افراد در خصوص صنعت خودرو کردند و تصمیماتی که اتخاذ نمودند، این عبارت به جمله ای طلایی و پرطرف‌دار در بین مصرف کنندگان واقعی خودرو مبدل شد. مصرف کنندگانی که در لایه هایی از انحصار، فساد، منفعت طلبی، قطع ارتباطات جهانی و… به دام افتاده اند و برای خرید بی کیفیت ترین خودروهای جهان، باید در صف انتظار بورس کالا، سامانه یکپارچه و قرعه کشی بمانند و دست آخر نیز با هزار ناز و عشوه از خودروسازان داخلی محصولات رده چندم چینی یا تولیدات عقب مانده وطنی را تحویل بگیرند. در این بین، افرادی چون میرسلیم با اظهار نظرهای عجیب خود مانند یکسان دانستن ۲۰۶ و لندکروزر و دفاع کورکورانه از دو خودروساز دولتی، بیش از دیگران در معرض این جمله محبوب در بین مشتریان قرار دارند.

به راستی آقای میرسلیم تفاوت های خودروسازان مطرح جهانی و محصولات‌شان را با تولیدات داخلی نمی بینید یا نمی خواهد ببیند؟ بحث منفعت است یا عقاید پوسیده؟

بگذریم هر چه هست بیایید به مقایسه هیوندای اکستر و کوییک اس خودمان بپردازیم.

هیوندای اکستر یا کوییک؟ مسئله این است

اکستر نام کوچک ترین کراس اوور هیوندای است که فعلاً ویژه بازار هند تدارک دیده شده است، اما به احتمال بسیار قوی به بازارهای دیگر نیز راه یابد؛ خودرویی با طراحی جعبه ای و پیروی از ترندهای روز طراحی نظیر پکیج چراغ های دوقسمتی، بدنه دورنگ، رینگ های آلیاژی دورنگ و جلوپنجره عریض و سرتاسری. لازم به ذکر است که اکستر علیرغم آن که کوچک ترین و ارزان ترین کراس اوور هیوندای به شمار می آید، اما کاملاً از زبان طراحی جدید این خودروساز نیز بهره گرفته است که از جمله خصوصیات این سبک می توان به خطوط اتو کشیده بدنه، دی لایت های ال ای دی Hشکل و… اشاره کرد. هیوندای برای این خودرو دو پیشرانه ۱.۲ لیتری بنزینی و CNG با ۸۳ اسب بخار قدرت در نظر گرفته است. گیربکس این خودرو نیز از نوع ۵ دنده دستی یا اتوماتیک خواهد بود. اکستر در بحث امکانات ایمنی و رفاهی به مواردی همچون تهویه اتومات، دو کیسه هوا، فرمان با کلیدهای کنترلی، سیستم ترمز ABS و EBD، پاور ویندوز، کول باکس، دوربین و سنسور پارک عقب، سیستم کنترل پایداری و… مجهز است.

با نگاهی به اکستر و قیاس آن با کوییک به سادگی درخواهید یافت که پیشرانه ۱۲۰۰ سی سی ۸۳ اسب بخاری هیوندای قطعاً از پیشرانه ۱۵۰۰ سی سی کوییک که با ۳۰۰ سی سی حجم بیش تر تنها ۷ اسب بخار اضافه تر از اکستر تولید می کند، پیشرفته تر است و پلت فرم اکستر نیز با کوییکی که برمبنای پراید توسعه یافته است، قابل قیاس نیست. از مواردی همچون پیشرانه و پلت فرم که بگذریم به مسائلی مانند کیفیت ساخت و دقت مونتاژ و نیز کیفت و دوام متریال به‌کاررفته در اکستر و به صورت کلی هیوندای می رسیم که باز هم قطع به یقین قابل قیاس با خودروسازان داخلی ما نیست. به عنوان مثال، کیفیت متریال کابین شاهین صفر کیلومتر را با یک هیوندای اکسنت وارداتی کارکرده مقایسه کنید و ببینید متریال کدام بادوام تر و باکیفیت تر است. این وضعیت در خصوص کوییک اسفناک تر نیز می شود، چراکه در داخل کابین این خودرو آنچنان از متریال خشک استفاده شده است که با مدت کوتاهی قرار گرفتن زیر آفتاب، پلاستیک تودری ها و داشبورد آسیب می بیند یا دستگیره های درها می شکنند.

اکنون مشتریان ایرانی برای خرید همین خودروها نظیر کوییک، ساینا  S، تیبا ۲ و… باید مدت های طولانی در انتظار بنشینند و چنان چه بخت با آن ها یار باشد، بتوانند با تأخیر و صد ناز، یکی از این خودروها را از کارخانه تحویل بگیرند و یا با پرداخت وجهی در حدود ۴۰۰ میلیون تومان که حقوق چند سال یک کارگر در کشور است، به بازار مراجعه کرده و اقدام به تهیه یکی از این خودروهای اقتصادی! نمایند.

سخن پایانی

اگرچه هیوندای اکستر با قیمت ۷۳۰۰ دلار در بازار جهانی به هیچ عنوان خودروی خاصی به شمار نمی آید، اما در هر صورت و از هر نظر اعم از کیفیت، زبان طراحی، امکانات، استهلاک و دوام نسبت به محصولات ایرانی هم‌رده بسیار بهتر و پیشرفته تر است و همین امر، یعنی ارائه خودرو های اقتصادی مبتنی بر ملاک های روز دنیا، نشان از احترام آن خودروساز به مشتریان و حمایت از حقوق مصرف کنندگان دارد.

آقای میرسلیم، هنوز هم باور دارید که ۲۰۶ و لندکروزر یکی هستند و واردات خودرو را امری زشت و ناپسند و در منافات با حمایت از تولید داخل می دانید؟

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.