چگونه از خرابی گیربکس اتوماتیک جلوگیری کنیم؟

گیربکس اتوماتیک
گیربکس اتوماتیک

گیربکس یا جعبه دنده، یکی از تخصصی ترین ، مهم ترین و حیاتی ترین قسمت های هر خودرویی می باشد. چرا که وظیفه اصلی هر گیربکس، تبدیل و تبادل انرژی ذخیره شده ی موتور خودرو به انرژی حرکتی چرخشی چرخ خودرو می باشد.

آریزو 8 آریزو 8

در واقع فرایند شروع حرکت ماشین از از زمانی که پدال گاز فشرده میشود، بسیار پیچیده و در هم تنیده می باشد. در این بین، گیربکس نقش بسیار مهمی برای حرکت ماشین بازی میکند.

های بانک های بانک

گیربکس اتوماتیک یکی از انواع گیربکس است. این نوع گیربکس امروزه استفاده بسیار زیادی در تولیدات مختلف خودرو های بازار داخلی و خارجی ایران دارد. با وجود قیمت بالاتر، گیربکس اتوماتیک مزایای بسیاری نسبت به گیربکس های عادی و رایج دارد که همین موضوع باعث شده این نوع گیربکس بیشتر در خودرو های مدرن تر و با کیفیت تر بازار خودروی ایران مورد استفاده قرار بگیرد.

راه های ساده جهت جلوگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک

گیربکس یا جعبه دنده های اتوماتیک همگی دارای عملکردهایی شبیه به هم هستند و از قسمتهای یکسانی تشکیل شده اند. مهمترین فرق گیربکس های اتوماتیک با نمونه های دستی این است که فاقد کلاچ هستند. بنابراین تمام فرآیند رانندگی به صورت اتوماتیک انجام می شود. اگر در حین رانندگی با ماشین به نکاتی که در ادامه گفته می شود توجه نداشته باشید، در مدت زمان کوتاهی گیربکس خودرو آسیب دیده و هزینه های زیادی به شما تحمیل می کند.

اصلی ترین راه جلوگیری از تعمیر گیربکس اتوماتیک این است که از تعویض حالت دنده در زمان حرکت جلوگیری کنید. باید بدانید اعمال تعویض حالتهای گوناگون گیربکس اتوماتیک ماشین به کمک تعدادی کلاچ و نوار قرار گرفته درون گیربکس انجام می شود. این کلاچ ها و دنده ها و نوارها دارای یک سری مواد می باشند که با ایجاد اصطکاک تعویض دنده را ساده و راحت می کنند. بنابر این همواره قبل از تعویض کردن دنده باید خودرو به حالت سکون درآید و ترمز فشرده شود. مطمئن باشید با رعایت این مورد می توانید مراقبت از گیربکس اتوماتیک خودرو را به نحو بهتری انجام دهید.

باید بدانید که در حالت دنده N نباید رانندگی کنید. در واقع خلاص کردن گیربکس اتوماتیک خودرو روی سرآشیبی منجر به کاهش مصرف سوخت ماشین نمی شود. گفتنی است خودروهای دنده اتوماتیک پیشرفته تر نوعی به اندازهای هوشمند می باشند و باعث می شوند در سرازیری سوخت رسانی به موتور کم شود و منجر به کاهش مصرف سوخت می شود.

به هیچ وجه نباید به دلیل شتاب اولیه بیشتر، حالت D را در زمان گاز دادن انتخاب نکنید. یکی از عادت های جوانان نگه داشتن پدال گاز در حالت N و سپس گذاشتن دنده در حالت D است که همین مورد خسارت خیلی زیادی را به گیربکس وارد میکند و در واقع یکی از راه های مراقبت از گیربکس اتوماتیک خودرو رعایت کردن همین مورد است.

قبل از اینکه ماشین به صورت کامل توقف نکرده اید، دنده را روی حالت P نگذارید زیرا بیشتر خودروهای گیربکس اتوماتیک جدید این امکان را به شما نمی دهد تا حالت P را پیش از توقف کامل انتخاب کنید.

گیربکس اتوماتیک
گیربکس اتوماتیک

روغن گیربکس را همیشه چک کنید

یکی دیگر از راه های جلوگیری از تعمیر گیربکس این است که باید روغن گیربکس به رنگ قرمز روشن بوده و علاوه بر شفاف بودن، نباید بوی بدی بدهد. نباید روغن کدر بوده، تیره رنگ باشد یا بوی بدی بدهد.

از نوع روغن مطابق با گیربکس ماشینتان استفاده کنید. اجزا و متعلقات داخلی گیربکس اتوماتیک در زمان استفاده به دمای بسیار بالایی می رسند و در صورت کم بودن روغن، تعویض نکردن و ریختن روغن اشتباه، احتمال وارد شدن آسیب جدی به مکانیزم آن وجود دارد.

نکاتی که موقع خرید ماشین دنده اتوماتیک باید به آن دقت کنیم

ما وقتی ماشین را می‌خریم نسبت به مدل ماشین، نسبت به سواری ماشین، ماشین نسبت به فضای داخلی ماشین، نسبت به قدرت موتور و … همه برایمان مهم هست در مورد گیربکس هم همین طور زمانی که ماشین میخریم در مورد گیربکس تحقیق میکنم،مثلا چند مدل گیربکس داریم گیربکس های atf گیربکس های cvt گیربکس های dct و … ما نسبت به آن ماشینی که استفاده داریم نسبت به منطقه و حالا شهری که هستیم،مثلا خیلی از ماشین ها هستند که در جنوب کشورند گیربکس هایشان بهتراست از نوع atf باشد خیلی بهتر از گیربکس های دیگر هستند چون دمای محیط خیلی بالا هست همیشه داغ هست و وقتی هم در ترافیک هستند. مثلا داخل شهر های بزرگ و پر ترافیک گیربکس های atf خیلی بهتر هست حالا هر گیربکس برای خودش مزایا و معایب دارد کسی که داخل شهر باشد بیشتراز گیربکس atf استفاده کند این گیربکس خیلی بهتر هست نسبتا خرابی پایین تر دارد و اینکه دمای ماشین در ترافیک بالا میرود و مقاوم تر هست، یک سری هستند که مناسب مسافت های جاده ای هست مثلا گیربکس cvt خیلی بهتر هست چون گیربکس های cvt در جاده عملکرد شان خیلی بهتر هست مصرف سوخت فوق العاده پایینی دارند تعویض دنده خیلی بهتر هست ماشین در حال حرکت هست و دما بالا نمیرود این باعث می‌شود که گیربکس سلامت تر باشد حالا گیربکس های dct هستند که چند مدل دارند در ایران گیربکس های dct زیاد بر اصول و پایه استاندارهایی که باید باشد نیست و در جاده خیلی بهترند.

نکته مهم درباره گیربکس

یک نکته دیگر که خیلی مهم هست برای مردم از وقتی که ماشین های چینی وارد بازار ایران شده هست عمده ایرادشان و ضعف شان در گیربکس هایشان هست که نسبت به قیمت ماشین های خارجی ،کره ای، ژاپنی که وارد بازار ایران میشوند این چینی ها هم هستند که کیفیت گیربکس شان خیلی پایین هست که خیلی فروش بالا دارند و بازار را هم گرفته اند گیربکس هایی که در خانواده هیوندا ، کیا نصب شده هست در خانواده چینی هم نصب شده یک سری تغییرات انجام داده اند سری بهتری هستند ولی خب بازم خیلی بهتر از این که برای  خود کشور چین باشد چون گیربکس های کره ای و ژاپنی داخل ایران لوازم استوک شان خیلی راحت پیدا میشوند و قطعات شان خیلی راحت تر گیر می­آید و اینکه به چیزی که خیلی خرابی بالا باشد بخواهید یک گیربکس کامل عوض کنید ، حالا با کمترین قیمت حداقل هزینه می توانید عوض کنید به طور مثال شما اگر به  مزدا نیو گیربکس کاملا سوخته هم باشد گیربکس استوک در این بازار با هزینه کم می توانید بخرید و برای خودروی تیگو فایو یک قطعه اش اندازه گیربکس مزدا نیو هست.

موقع خرید باید خیلی به آن دقت داشته باشید که اصالت موتوری اش کجاست؟ اصالت گیربکس کجاست؟ گیربکس چند سرعته هست؟ برای دما برای محیط برای کارکرد کیلومتر و خیلی بهتر اینکه بپرسیم این گیربکس مثلا الان در خودرو برلیانس هست در خودرو های کره ای و غیره رو چه ماشین های هستند.

تعمیر گیربکس اتوماتیک

حالا اگر به هر دلیلی گیربکس خراب شد باید به یک تعمیرگاه تعمیر گیربکس اتوماتیک مراجعه کنید، اگرخودروی شما خارجی باشد باید یا تعمیر بشود یا از استوک اروپا استفاده کنید چون قطعات نو در بازار موجود نمیباشد.

برای خرید خرید گیربکس اتوماتیک باید به مراکز معتبر مراجعه کنید که یکی از بهترین مراکز تعمیر گیربکس در ایران گیربکس دشتی میباشد که با کادری مجرب و حرفه ای میتوانند به بهترین نحو گیربکس شما را تعمیر کنند.

۳ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.