دلالان مواد اولیه ارزان را احتکار و با قیمت بالا عرضه می‌کنند

دلالان، مواد اولیه ارزان را احتکار و با قیمت بالا عرضه می‌کنند

فونیکس تیگو 7 پلاگین هیبرید فونیکس تیگو 7 پلاگین هیبرید

متاسفانه دلال‌ها مواد اولیه را با قیمت پایین می‌خرند و انبار می‌کنند، بعد آن را کم‌کم و با قیمت بالا به تولیدکنندگان می‌فروشند. جالب است که هزینه نگهداری مواد در انبار را هم از قطعه‌ساز می‌گیرند
به گزارش اخبار خودرو ، شرایط نه‌چندان مناسب قطعه‌سازی کشور، باعث گلایه‌مندی تولیدکنندگان این بخش و البته اظهارنظرهای متعدد مسئولان این حوزه شده است. اگرچه تلاش زیادی برای بهبود شرایط قطعه‌سازان می‌شود، در عمل موانعی وجود دارد که باعث نارضایتی تولیدکنندگان می‌شود و به جای سوق دادن آن‌ها به سمت توسعه و پیشرفت، حتی باعث درجا زدنشان در وضعیت فعلی می‌شود.
بر این اساس برخی از تولیدکنندگان این بخش با اشاره به تعدادی از مشکلات موجود در این حوزه، در مورد نیازهای قطعه‌سازی توضیح دادند.
یکی از تولیدکنندگان قطعات خودرو در این رابطه با اشاره به اینکه در این صنعت مشکلات زیادی وجود دارد، گفت: «این مشکلات برای مشتریان قطعات، تامین‌کنندگان مواد اولیه و تصمیم‌گیران این صنعت وجود دارد.»
سعادتی با بیان اینکه خودروساز محصول خود را پیش‌فروش می‌کند، به این معنی که قبل از تولید، از مشتری پول دریافت کرده است، اظهار کرد: «این در حالی است که خودروساز پول قطعه‌ساز را در خوشبینانه‌ترین حالت سه ماه و در شرایط واقعی چندین ماه پس از تحویل قطعه، می‌پردازد. اما قطعه‌ساز باید به اجرای تمام مواد و بندهای قرارداد خود با خودروسازان متعهد باشد.»
وی در ادامه با اشاره به نقش دلالان در بازار مواداولیه، افزود: «متاسفانه دلال‌ها مواد اولیه را با قیمت پایین می‌خرند و انبار می‌کنند، بعد آن را کم‌کم و با قیمت بالا به تولیدکنندگان می‌فروشند. جالب است که هزینه نگهداری مواد در انبار را هم از قطعه‌ساز می‌گیرند.»
به گفته وی، برخی از واردکنندگان و دلال‌ها مواد اولیه را وارد می‌کنند یا می‌خرند و در انبار نگهداری می‌کنند، بعد این مواد را بدون ارائه فاکتور به قطعه‌ساز می‌فروشند و از این طریق به سودهای هنگفت می‌رسند. چون این فروش جایی ثبت نمی‌شود، خیلی وقت‌ها مالیات هم نمی‌پردازند. این در حالی است که قطعه‌ساز ناچار است این مواد اولیه را از این افراد بخرد به این دلیل که بعضی مواقع انحصار واردات یا فروش این مواد دست یک شخص است.
یکی دیگر از تولیدکنندگان این حوزه با تاکید بر اینکه وقتی قرار است تولید داخل پیشرفت کند، تولید محصول باید برای تولیدکننده سودآور باشد، گفت: «رونق و ارتقای تولید داخل مساله‌ای نیست که دستوری و با الزام و اجبار امکان‌پذیر باشد. به این منظور باید نوسانات اقتصاد و تولید به حداقل برسد، همچنین موضوع وضع قوانین یک شبه نیز در این صنعت باید حل شود.»
محمد شریف‌نژاد با بیان اینکه وقتی این انتظار از قطعه‌ساز وجود دارد که محصول با کیفیت تولید کند، باید مطالباتش هم سر وقت پرداخت شود، خاطرنشان کرد: «تولیدکننده نباید همیشه دنبال گرفتن پول خود باشد، بلکه دغدغه اصلی قطعه‌ساز باید تولید محصول با کیفیت بالاتر، تکنولوژی به‌روزتر و رقابت‌پذیر با محصولات اروپایی باشد.»
وی با بیان اینکه صنعتگران سال‌هاست در کشور با تورم ریالی مواجه هستند، در حالی که تولیدکنندگان چینی و هندی در همین زمان با قیمت تثبیت شده محصولات خود را به کشور ما می‌فروشند، اظهار کرد: «به این ترتیب است که تولیدکننده داخل در رقابت با این تولیدکنندگان شکست می‌خورد.»
این فعال صنعت قطعه‌سازی با اشاره به اینکه قوانین کسب‌وکار در کشور باید تسهیل و اصلاح شود، گفت: «تا زمانی که تعداد این قوانین کاهش نیابد و شرایط کسب‌وکار شفاف نشود، هزینه‌های هر نوع حمایت از صنعت و تولید چه در قطعه‌سازی چه صنایع دیگر در مسیر نادرست صرف خواهد شد.»
به گفته شریف‌نژاد، تولیدات قطعه‌سازان وقتی قابل‌قبول و رقابتی خواهد شد که در کنار فعالیت و تلاش بسیار، از حمایت‌های مالی و معنوی برخوردار باشد. همچنین نگاه سیاسی به این حوزه باید به طور کلی از بین برود و دیدگاه صرفا اقتصادی جایگزین آن شود.

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.