تکلیف خودروسازان باقیمانده در ایران چه می شود؟

تکلیف خودروسازان باقیمانده در ایران چه می شود؟

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

تصمیم جنجالی ترامپ برای خروج از برجام باعث شد تا بسیاری از شرکت های خارجی که برای همکاری های طولانی مدت وارد ایران شده بودند به قول های خود وفادار نبوده و سریع بارشان را جمع کرده و به کشورشان بازگردند که تازه ترین نسخه آن شرکت PSA است.

به گزارش اسب بخار به نقل از خودروکار، پس از به امضا رسیدن برجام، پژو پس از سال ها دوری از ایران به مقابل درب های ایران خودرو بازگشت تا این بار با شرایط جدید و تعهدات بیشتر فعالیت خود را آغاز کند اما پس از تصمیم خروج آمریکا از برجام دیری نپایید که پژو تصمیم خود برای خروج از ایران را اعلام کرد. این در حالی بود که مدل ۲۰۰۸ تازه وارد بازار شده است و برنامه برای مدل های دیگر در حال انجام بود.

در طول یک هفته گذشته شرکت های مختلفی خروج خود از ایران را اعلام کرده اند برای مثال به غیر از پژو شرکت های بوئینگ، توتال و جنرال الکتریک نیز تصمیم به ترک کشور گرفته اند. در این وضعیت اما مجله فوربس به بررسی ۸ شرکت بزرگی که هنوز در ایران حضور دارند و سرنوشت احتمالی آن ها پرداخته است که در ادامه این گزارش به سراغ دو مورد از آن ها که به صنعت خودرو مربوط می شوند خواهیم رفت.

فولکس واگن از جمله آخرین شرکت هایی بود که پس از سال ها مذاکره بالاخره راضی شد تا محصولاتش را به ایران بیاورد. در حالی که چند نمونه سدان و شاسی بلند این محصول در حال ورود به بازار بود تصمیم آمریکا علنی شد. فولکس که تازه به بازار راه یافته و انتظار چنین وضعیتی را نداشت هنوز تصمیم خود را برای آینده همکاری با شریک ایرانی خود یعنی شرکت ماموت اعلام نکرده است و فعلا باید منتظر جواب نهایی این شرکت باشیم. با این حال زمزمه های مختلف مبنی بر خروج آن ها از ایران به عنوان یک شرکت دیگر شنیده میشود.

رنو دیگر شرکت فرانسوی حاضر در ایران است که در سال گذشته قراردادی چندین میلیون دلاری را با ایدرو به امضا رساند. با این که این قرارداد هنوز پس از مدت ها کش و قوس به امضای نهایی نرسیده اما رنو نیز به آینده امیدوار است و فعلا تصمیم خود برای ادامه همکاری با کشور را اعلام نکرده است.

پیش از این مدیرعامل رنو طی مصاحبه ای اعلام کرده بود که تصمیم رنو برای خروج از ایران به تصمیمات ترامپ و دولت آمریکا مربوط نیست و با بازگشت تحریم ها نیز آن ها به فعالیت خود ادامه خواهند داد. برنامه رنو برای ایران ساخت سالانه ۳۵۰ هزار دستگاه خودرو است و آنها قصد دارند یک کارخانه مجزا در کشور ایران داشته باشند.
از دیگر شرکت های حمل و نقلی که شاید ذکر نام آن ها بیجا نباشد می توان به ایرباس اشاره کرد که به تازگی در حال تحویل دادن محصولات ایران است و اصلا قصد خروج از بازار ایران را ندارد. شرکت CRRC چینی که قرارداد ساخت واگن های مترو مشهد را داشت نیز هنوز تصمیم خود برای آینده را اعلام نکرده است.

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.